All That Jazz

All that Jazz

Tor 19. okt. kl 18.00 / Fre 20. okt. 20.30 / Lør 28. okt. 19.00

All That Jazz USA 1979 Regi Bob Fosse Manus Robert Alan Arthur, Bob Fosse Foto Giuseppe Rotunno Med Roy Scheider, Jessica Lange, Ann Reinking, Leland Palmer 123 min DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Cinematekene Aldersgrense 18 år

Bak showlivets glitter og glamour skjuler det seg en bakside av tynnslitte nerver, søvnmangel og ødelagt samliv. Ingen kan bekrefte dette bedre en Bob Fosse. Hans glødende engasjement for dans, musikk og film var nær ved å drepe ham. Kanskje i et øyeblikk av selvransakelse bestemte han seg for å lage en selvbiografi, en film om livet bak kulissene på en av verdens tøffeste arenaer; Broadway.

All That Jazz er en ærlig film som viser hvordan livet i showbusinessens tjeneste koster. Men alt er ikke bare elendighet. Her er praktfulle dansenumre, flotte kostymer og en englekledd Jessica Lange. All That Jazz delte Cannes-festivalens gullpalme med Kagemusha i 1980. Det er nå 20 år siden Bob Fosses film om livet bak kulissene på Broadway ble vist sist i Norge, og nå når filmen foreligger i en nyrestaurert, digital 4K-utgave, er det sannelig på tide med et gjensyn – selvsagt eksklusivt på Cinemateket.

 

Torsdag 19.
oktober
kl 18.00

Fredag 20.
oktober
kl 20.30

Lørdag 28.
oktober
kl 18.00