Et eventyr i svart og hvitt

Et eventyr i svart og hvitt

Fre 13. okt. kl 20.00 / Lør 14. okt. kl 18.30 

Premiere: Et eventyr i svart og hvitt (dokumentarfilm om Rosenborg-veteran Erling Næss)

Et eventyr i svart og hvitt er dokumentarfilmen om fotballveteranen som må kjempe den utenkelige kampen mot klubben i sitt hjerte, Rosenborg. Midtbanespilleren Erling Næss pådro seg en stygg fotballskade i sin debutsesong i 1968, men klarte likevel å levere over ti sesonger i Rosenborg-trøya. Dette var mye takket være utallige kortisonsprøyter. Etter at Næss la skoene på hylla har han hatt flere roller i klubbens administrasjon og vært programleder for Rosenborgs egen lokal-tv, Rosenborg-kanalen. Skaden viste seg imidlertid å utvikle seg til en senskade som førte til uførhet og mulig amputasjon.

Filmen forteller historien om en et livslangt kjærlighetsforhold til en fotballklubb, som mot slutten av et langt samliv blir satt på den aller største prøven. Hvor langt kan man strekke kjærligheten til en fotballklubb?

Erling Næss sitt kjærlighetsforhold til Rosenborg startet i barndommen med med Rosenborgs cupfinaleseier i 1960, videre gjennom en innholdsrik spillerkarriere med klubbens første The Double i 1971, samt skjebnesesongen i 1978.

Han var også med i kulissene da «det moderne Rosenborg» ble formet fra 1988 og utover, denne gangen med programleder-mikrofonen. Filmen inneholder unikt arkivmateriale fra Næss sine år i Rosenborg-kanalen, hvor hele Trøndelag blir godt kjent med sine fotballhelter gjennom tv-skjermen. Disse årene kulminerer med Champions League-eventyret hvor hele Norge trykket Rosenborg til sitt bryst, med Nils Arne Eggens postulater og fokus på humankapital som fundamentet.

Dagene som som fotballveteran har imidlertid bydd på utfordringer som hans Rosenborg-hjerte føler står i sterk kontrast til verdigrunnlaget som gjorde Rosenborg så elskverdige for så mange. Denne dokumentarfilmen forteller historien om fotballveteranen som må ut i en utenkelig kamp – mot klubben han elsker.

Til premierevisningen på Cinemateket i Trondheim fredag blir det ettersnakk med utvalgte gjester etter filmvisning, styrt av Sven Bisgaard Sundet og Tete Lidbom fra Heia Fotball.

På lørdag blir det ettersnakk med filmens regissør og utvalgte gjester.

Filmen er regissert av Sven Arild Storberget (f. 1985) og dette er hans andre dokumentarfilm. Klipper er Robert Stengård (Optimistene, Barneranerne, Til Ungdommen, Pøbler), hovedfotograf er Eivind Lie Nitter, musikken er laget av Marius Drogsås Hagen (Team Me, Jaqueline). Produsenter: Thomas Aune (Ensjø Video) og Sven Arild Storberget (Trad Film)

Fredag 13.
oktober
kl 20.00

Lørdag 14.
oktober
kl 18.30