Mulholland Drive

Mulholland Drive

Tor 07. des kl 20.00 / Fre 08. des kl 18.00 / Ons 13. des kl 20.00

Mulholland Drive USA 2001 Regi og manus David Lynch Foto Peter Deming Musikk Angelo Badalamenti Med Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux, Dan Hedaya 147 min DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Cinematekene Aldersgrense 18 år

Dette er ei historie om to kvinner. Den vakre og talentfulle, men naive, skuespillerinna Betty, nyankommet til Hollywood for å prøve seg i drømmenes by, og den mystiske brunetta Rita, som lider av amnesi etter ei brutal bilulykke. Med stjerner i øynene kolliderer deres baner, og vi blir med på Betty og Ritas reise inn i eventyrland: En søken etter identitet, som både fører med seg forelskelse og fortapelse. Samtidig følger vi filmregissøren Adam Kesher, som roter seg inn i et nett av lumske gangstere (som ikke er spesielt snakkesalige og særdeles opptatt av god espresso) og en mildt sagt urovekkende cowboytype; en leiemorder som muligens burde hatt et annet yrke; og to menn som med terapeutisk motivasjon konfronterer en drøm. Litt om litt kan det godt tenkes at disse trådene snirkler seg sammen… floka opp i blått. 

Det bør være tydelig at jeg nå gjør mitt beste for å snakke om filmen på en noe kryptisk måte. Det er det mange gode grunner til. Først og fremst fordi jeg unner alle som ikke har sett den å møte filmen med åpent sinn og den type naivitet som kan føre til en fantastisk filmopplevelse. Mulholland Drive er en genistrek; den slags film som gjør at du ikke får sove, ikke vil sove, men likevel leve i en drøm, være med den gjennom illusjon og fantasi, igjen og igjen, alltid i dens omfavn. (Mads Outzen)