Oslo, 31. august

Oslo, 31. august

Søn 17. sept. kl 20.30

Oslo, 31. august Norge 2011 Regi Joachim Trier Manus Eskil Vogt, Joachim Trier Foto Jakob Ihre Med Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava Brænd Eriksen, Øystein Røger, Tone B. Mostraum 95 min DCP Norsk tale, utekstet Utleie Norsk Filmdistribusjon Aldersgrense 18 år

Anders har vokst opp på Oslo vest, hatt en privilegert barndom i en velstående og stabil familie og funnet seg naturlig til rette i den unge intellektuelle kultureliten. Nå bor han på en avrusningsklinikk for narkomane utenfor Oslo. Han er preget av en altoverskyggende tomhetsfølelse, og finner selve tilværelsen meningsløs. Vi møter Anders på en dag han skal inn til Oslo for et jobbintervju. Han drar tidlig til byen, og får tid til å besøke gamle venner. Den første han oppsøker er den gamle kompisen Thomas som også tok del i det utsvevende livet i tyveårene, men som nå har etablert seg som ung familiefar. Deres slentrende, men alltid poengterte og ærlige samtale legger grunnlaget for den oppriktige og nære tonen som preger filmen.

Persongalleriet tatt i betraktning kan Oslo, 31. august minne om en 10-år-senere-variant av Reprise, hvor de en gang så entusiastiske unge mennene har kommet inn i den evinnelige tredveårsdepresjonen, men Triers vanskelige andrefilm er jevnere og mer fullendt, og tematikken behandles med en sjelden modenhet. Drømmene og fremtiden er borte, men det er fremdeles rom for en diskusjon om meningen bak det hele.

Regissør Joachim Trier innleder visningen av Oslo, 31. august, som er en del av programmet Tre dager med Trier, et samarbeid mellom Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU og Cinemateket Trondheim.

Søndag 17. september kl 20.30