Psycho

Psycho

Fre 27. okt kl 21.00

Psycho USA 1960 Regi Alfred Hitchcock Manus Joseph Stefano Foto John L. Russel Musikk Bernard Herrman Med Janeth Leigh, Anthony Perkins, Vera Miles, John Gavin, Martin Balsam 109 min DCP Engelsk tale, utekstet Aldersgrense 18 år

Marion Crane er misfornøyd med livet sitt. Hun og kjæresten kan ikke gifte seg fordi han må betale alt han tjener i bidrag. Samtidig har de for liten tid til hverandre. En fredag ber Marions arbeidsgiver henne om å gå i banken med 40 000 dollar i kontanter. Marion ser dette som en mulighet til å få et nytt liv, og stikker av med pengene. På vei til kjæresten blir hun overrasket av en storm og må ta av fra hovedveien. Hun stopper ved Bates Motel hvor hun tar inn.

Hotellet blir drevet av en stille, ung mann ved navn Norman, som ser ut til å være fullstendig kuet av sin mor. For Alfred Hitchcock kom det som en stor overraskelse at denne filmen – som nå er en av filmhistoriens mest kjente – fikk så stor oppmerksomhet og gjorde så stor suksess. Han tenkte at den var liten og sær, til og med i svart/hvitt, og at det veldig problematiske mor/sønn-temaet ville bli for tungt fordøyelig for et bredt publikum.

world day for audiovisual heritage