Quai des orfèvres

QUAI DES ORFEVRES

Tors 30. nov kl 19.00 / Lør 02. des kl 18.00 / Lør 09. des kl 16.00

Quai des orfèvres Frankrike 1947 Regi Henri-Georges Clouzot Manus Henri-Georges Clouzot, Jean Ferry Foto Armand Thirard Musikk Francis Lopez Med Louis Jouvet, Simone Renant, Bernard Blier, Suzy Delairm, Pierre Larquey 105 min DCP Fransk tale, engelsk tekst Aldersgrense 18 år

Sangerinnen Jenny Lamour er en ambisiøs ung dame. Hun drømmer om den store berømmelsen og har ikke noe imot å kompromisse litt på veien dit. Jennys ektemann Martineau er imidlertid ikke begeistret for flørtene hennes og har store problemer med å kontrollere sjalusien sin. Til slutt koker det over for ham da han skjønner at Jenny har blitt med hjem til gamle Brignon, en slesk sjarlatan. Men i det Martineau ankommer villaen hans, er Brignon allerede død.

Quai des orfèvres er en glitrende fortalt kriminalhistorie. ”Bør ikke bare sees, men sees om igjen!” skrev France-Libre, mens Revue du Cinema konkluderte med at Clouzot var en film-auteur. Ikke bare stiger spenningen på grunn av usikkerheten rundt hvem som egentlig er morderen, men også ved at vi følger forholdet mellom det plagede ekteparet Lamour og Martineau. Inn i bildet kommer også den resultatorienterte politietterforskeren Antoine, og fotografen Dora, som har forelsket seg i Jenny.