2 x Hisham Zaman: Bawke + Vinterland (35mm)

vinterland1

Torsdag 03.11 kl 18.00

«Til alle som forlater sine hjemland, sine røtter og sitt språk i søken etter et bedre liv».

«Bawke» er et kurdisk ord, som betyr «far». Etter en lang flukt ankommer en far og en sønn Norge som illegale flyktninger. Der opplever de nye problemer, og faren må ta et drastisk valg. Bawke var Hisham Zamans gjennombrudd som filmskaper i Norge. Filmen vant både Amanda og Gullstolen i Grimstad i 2005.

I Vinterland forteller Hisham Zaman med varme og et humoristisk skråblikk historien om den kurdiske flyktningen Renas som bor alene, langt mot nord, og langt fra hjemlandet. Snart skal han gifte seg med sin spesielt utvalgte prinsesse, Fermesk, en vakker pike fra god familie som skal komme med fly fra Nord-Irak. Men når Fermesk endelig kommer, ligner hun ikke kvinnen på fotografiene. Og hun er helt annerledes enn han har forestilt seg. Heller ikke han lever opp til hennes forestillinger om drømmemannen. Den første forelskelsens rus er over. Begge angrer. Men nå har de bare hverandre, under samme tak, i vinterlandet.

Bawke og Vinterland vises samlet som én 67 minutter lang forestilling, med ordinære billettpriser, torsdag 03.11 kl 18.00 i Nova sal 2.