All is Forgiven

All is forgiven

Ons. 30. nov. kl 21.00

Tour est pardonné Frankrike 2007 Regi og manus Mia Hansen-Løve Foto Pascal Auffray Med Paul Blain, Marie-Christine Fredrich., Carole Franck, Victoire Rousseau, Constance Rousseau, Olivia Roos 104 min DCP Fransk tale, engelsk tekst Utleie Fransk kulturinstitutt Aldersgrense 15 år

Året er 1995, vi befinner oss i Wien der Pamela feirer sin seksårsdag sammen med foreldrene. Midt under feiringen må faren Victor, en fransk forfatter med et gryende rusproblem, snike seg ut for å treffe langeren sin. Forholdet mellom foreldrene er ikke bra, og snart tar moren Anette datteren med seg tilbake til Paris. Da slår Victors rusmisbruk ut i full blomst. Anette bestemmer seg for å gjøre alt i sin makt for at Victor aldri skal se Pamela igjen.

Elleve år etter gjenopptar imidlertid Pamela kontakten med faren, mot morens ønske.

All is Forgiven forteller en veldig komplisert historie på en veldig enkel måte. Ikke komplisert i betydningen vanskelig å forstå, men at den tar opp kompliserte mellommenneskelige problemstillinger uten enkle løsninger. Victor elsker Anette, og han elsker sin datter. Han klarer imidlertid ikke å håndtere det, og ender med å gi etter for impulser og fristelser som leder ham til å gjøre dårlige valg. Hansen-Løve formidler dette i en nesten nøytral form. Det er få nøkkelscener eller klimaks i filmen, noe som gir følelsen av at alt som skjer er like viktig, at hvert øyeblikk betyr noe. Alle valg du tar i livet får følger – ikke bare for deg, men også de rundt deg.

All is Forgiven var Mia Hansen-Løves debut som spillefilmregissør. Den ble valgt ut til Quinzaine-programmet i Cannes hvor den vant Louis Delluc-prisen for beste debutfilm.

Cinemateket i Oslo/Cinemateket USF