Dagen i morgen

Dagen i morgen

Ons. 19. okt. kl 19.00

L’avenir Frankrike/Tyskland 2016 Regi og manus Mia Hansen-Løve Foto Denis Lenoir
Med Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka, Edith Scob 102 min
DCP Fransk tale, norsk tekst Utleie Another World Entertainment

Nathalie (Isabelle Huppert) underviser i filosofi på en videregående skole i Paris. Hun er levende opptatt av jobben og liker spesielt å innvie elevene i gleden ved å tenke. Hun er gift med to barn og fordeler tiden mellom familien, tidligere studenter og sin meget krevende mor. En vakker dag annonserer ektemannen at han forlater henne til fordel for en annen kvinne. I sin plutselig påtvungne frihet må Nathalie gjenoppfinne livet sitt.

Mia Hansen-Løves femte spillefilm innebærer et brudd med ungdomsfortellingene. I stedet har hun valgt å utforske aldring i et kraftfull, men samtidig ironisk kvinneportrett. Filmen kretser rundt spørsmål om lykke, det å ha et kall, og verdien eller selvbedraget i etablerte former for livsførsel. Den forteller ikke bare om et enkeltmenneskes søken etter nye veier, men spør også om – og i hvilken utstrekning – filosofi kan anvendes på hverdagslivet.

Med Eden (2014) sementerte franske Mia Hansen-Løve sin status som en av Europas mest interessante unge filmskapere, og med sin nye film beviser hun at talentet hennes ikke begrenser seg til å skildre unge mennesker. Rollen som Nathalie lar nemlig Isabelle Huppert demonstrere en oppsiktsvekkende bredde, som kombinert med en løs og uanstrengt struktur gjør Dagen i morgen til et usedvanlig nyanserikt og sjarmerende karakterstudium.

Another World Entertainment/Filmweb

Dagen i morgen vises i samarbeid med Another World Entertainment og Trondheim Kino. Før filmen holder Svein Inge Sæther (daglig leder, Cinemateket Trondheim) en introduksjon om Mia Hansen-Løves filmer og karriere.