Gerilja

Gerilja

Tors. 15. sept. kl 17.00 / Ons. 28. sept. kl 19.00

Gerilja Sverige 2015 Regi og manus Anders Hazelius Foto Lisabi Fridell Med Adam Pålsson, Siri Hjorton-Wagner,
Johanna Granström 74 min DCP Svensk tale, engelsk tekst Utleie Mer Film

De nye nordiske talentene ser du først på Cinemateket!

Ved en tilfeldighet møter deltidspappaen Adam den feministiske filmskaperen Lara. I et forsøk på å vinne tilbake eks’en, begynner Adam å tilbringe mye tid sammen med Lara – kanskje filmprosjektet hun jobber med gir ham den kredibiliteten han trenger for å vekke gamle følelser til live? Samtidig utvikler Lara og Adam et vennskap, som glir over i tiltrekning – og revolusjon.

Premisset for Anders Hazelius’ spillefilmdebut var at han ville lage en film om hvordan kjærlighet fungerer i en tid der alle ønsker å bli elsket, men ingen har tid til å elske noen andre enn seg selv. Han har tidligere påpekt at han liker å utforske konflikten mellom samfunn, intellekt og seksualitet, og det ser vi også her. Resultatet er en frisk, morsom og eksistensialistisk samtidsskildring der Adam Pålsson (kjent fra tv-seriene Tørk aldri tårer uten hansker og Broen) og Siri Hjorton-Wagner imponerere med nyansert og overbevisende skuespill.

Gerilja er en av de første Moving Sweden-filmene, et prosjekt initiert av Svenska Filminstitutet og SVT, der målet er å støtte talentfulle filmskapere og bidra til at nye, sterke og gripende filmhistorier blir produsert. Gerilja hadde premiere på Karlovy Vary filmfestival i 2015. Anders Hazelius (født 1984) studerte filmvitenskap på universitetet i Stockholm før han gikk ut av regilinjen på Filmhögskolan i Göteborg i 2010. Etter Gerilja har han laget tv-serien Hashtag som har blitt en stor suksess blant ungdom i Sverige.

Mer Film (semerfilm.no)