Goodbye First Love

Goodbye first love

Ons. 09. nov. kl 21.00

Un amour de jeunesse Frankrike, Tyskland 2011 Regi og manus Mia Hansen-Løve Foto Stephane Fontaine Med Lola Créton, Sebastian Urzendowsky, Magne Brekke, Valérie Bonneton, Serge Renko, Özay Fecht 108 min DCP Fransk tale, engelsk tekst Utleie Franske kulturinstitutt Aldersgrense 15 år

Paris 1999. 15 år gamle Camille har falt pladask for den litt eldre Sullivan. For henne er han den store kjærligheten, men Sullivan er fast bestemt på å gjennomføre en lengre dannelsesreise til Sør-Amerika med kompisene som har vært planlagt og forberedt i mange år allerede. Hun følger reisen hans ved å sette nåler på kartet etter reiseruten og gråte seg gjennom brevene han sender.

For en ung tenåring som har opplevde den store kjærligheten er det vanskelig å takle at den blir revet fra henne igjen. Hennes kjærlighetssorg blir altomfattende, og leder henne inn i en depresjon som holder på å ta livet av henne. Sakte kommer hun seg imidlertid videre i livet. Hun starter på arkitektstudier, hvor hun snart får nære følelser for sin mye eldre, norske professor, spilt av Magne Brekke. Følelsene er gjensidig, og de innleder et forhold. Så plutselig en dag står Sullivan på døren igjen.

Mia Hansen-Løve har gjennom alle sine filmer fremvist et unikt talent til å å skape overbevisende karakterer som gjennomlever ulike mellommenneskelige problemstillinger som alle mennesker har kjent på. I Goodbye First Love er det opplevelsen av å måtte takle tapet av sin første, store kjærlighet som er tema, og Hansen-Løve – sin unge alder til tross – har laget en dypt innsiktsfull, varm og gjennkjennelig film om akkurat det.