Høyt skum i Hollywood

The Party

Tors. 27. okt kl 21.00 / Tors. 10. nov kl 18.00

The Party USA 1968 Regi Blake Edwards Manus Blake Edwards, Tom Waldman og Frank Waldman Foto Lucien Ballard Musikk Henry Mancini Med Peter Sellers, Claudine Longet, Marge Champion, Fay McKenzie, Natalia Borisova 98 min DCP Engelsk tale, utekstet Utlån Cinematekene Aldersgrense 15 år

Mange husker nok Peter Sellers best som forkledningens mester, Inspector Clouseau – speaking on the phøn, i Pink Panther-filmene. Selv i dag regnes disse filmene blant de mest populære seriene av filmkomedier noen gang. Inspektørens malplasserte vokaler og hans håpløst overlegne selvsikkerhet har klistret seg til folks bevissthet på samme måte som Chaplins gange.

Som komiker var Sellers veldig allsidig og ensidig på samme tid. Ensidig fordi hans store force, som han spilte på hele tiden, var imitasjon i kombinasjon med parodi. Allsidig fordi det ikke finnes det stemmeleie eller aksent som han ikke kunne fremføre med den største letthet.

Høyt skum i Hollywood er mindre kjent enn Pink Panther-filmene, men er minst like hysterisk med sine innfall og sketsjer. Sellers er som vanlig i storform, denne gang som den fomlete inderen Hrundi som jobber som statist i Hollywood. Han har tidligere på dagen under et statisoppdrag skapt fullstendig kaos på regissørens innspilling av hans siste film. Illsint krever han at Hrundis navn settes på svartelisten over statister som aldri mer får sette sine ben i et filmstudio, men ved en feil havner Hrundis navn på A-listen. Dette gjør at den indiske sjarmøren inviteres på regissørens storslagne fest samme kveld, sammen med de andre A-kjendisene i byen, hvor han kort sagt gjør det verste ut av situasjonen.

Cinemateket USF