Mikio Naruse: Foredrag ved Dick Stegewerns

Bli kjent med Mikio Naruse, den ukjente japanske mesteren! Cinemateket viser åtte sjeldne Naruse-filmer, alle på 35mm film, i november og desember. Merk at alle forestillinger har gratis inngang.

Mikio Naruse
Foredrag (ca 45 min) – Mikio Naruse: Sterke kvinner og hverdagsmisære

Ekstra ekstra! En heldig deltaker på filmforedraget vinner to plasser på japansk middag med sakeservering på Jossa mat og drikke torsdag 3. november!

Dick Stegewerns er førsteamanuensis ved institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo og gjesteforeleser ved Universitetene i Kyoto og Osaka Sangyo i Japan. Han har spesialisert seg i den intellektuelle og politiske historien i dagens Japan og i japansk filmhistorie. Han er også delaktig i programmeringen av Rotterdam internasjonale filmfestival og har organisert høstens retrospektive program om den japanske filmskaperen Mikio Naruse.

Som introduksjon til serien på Cinemateket Trondheim, med hele åtte filmer av Naruse fra 2. november til 7. desember, holder Dick Stegewerns et grundig foredrag hos oss, 2. november kl 19.30 i Nova sal 2. Det er gratis inngang, som det også er på visningene av Naruse-filmene. Vel møtt!

Japan Foundation