Backstreet Girls – Tilbake til Muotathal

Backstreet Girls

Fre. 15. sept. kl 18.30

Backstreet Girls – Tilbake til Muotathal Norge 2015 Regi Stian Andersen, Morten Kjølberg Foto Stian Andersen, Hugo Alvarstein Med Petter Baarlie, Bjørn Müller, Martin H-son, Dan Thunderbird 90 min DCP Norsk tale, utekstet Utleie Strix Aldersgrense 18 år

Til tross for 30 år med konstant motgang, feiret Backstreet Girls i 2015 sitt 30-årsjubileum i norsk musikkbransje, samtidig med lanseringen av dokumentarfilmen Backstreet Girls – Tilbake til Muotathal. Det er drømmen om verdensherredømme og rockegudstatus som holder liv i Bjørn Müller og Petter Baarli. Latterliggjort og genierklært gjennom tre harde tiår har de to utgjort ryggraden i bandet. Tre tiår preget av endeløse nachspiel og overnatting på tilfeldige sofaer. Sammen med trommeslager Martin og bassisten Dan har de ofret alt på rockealteret og trosset alle forestillinger om et normalt liv.

Etter en tilværelse på skyggesiden av norsk musikkbransje, jakter fire rockere fremdeles det store gjennombruddet. Etter tre tiår i konstant oppoverbakke, legger de ut på en reise mot den forjettete grønne dalen Muotathal i Sveits. Bygda der alle 3000 innbyggerne digger Backstreet Girls og de blir behandlet som rockeguder. Backstreet Girls – Tilbake til Muotathal er historien om et unikt kameratskap der ønsket om å leve et annerledes liv i pakt med rockeklisjeene overskygger alt annet, og har penset dem inn på et så obskurt sidespor at de lever helt på siden av samfunnet.

Backstreet Girls spiller konsert på Byscenen i Trondheim fredag 15. september kl 21.00. Kom på vorspiel på Cinemateket, og møt regissørene Stian Andersen og Morten Kjølberg på visningen.

Fredag 15. september
kl 18.30