Chasing Trane: The John Coltrane Documentary

Chasing Trane

Tirsdag 12. september kl 20.00* / Onsdag 13. september kl 20.30

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary USA 2016 Regi og manus John Scheinfeld Foto Stanley Taylor Med Carlos Santana, Sonny Rollins, McCoy Tyner, John Densmore, Kamasi Washington, Wayne Shorter 99 min Blu-ray Disc Engelsk tale, utekstet Utleie Cargo Film & Releasing Aldersgrense 18 år

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary er det definitive Coltrane-portrettet, en vellagd og svært severdig dokumentar full av arkivopptak og nye intervjuer med musikalske kolleger og andre som bidrar til å sette John Coltrane inn i en musikalsk og kulturell sammenheng. Borgerrettskampen på 1960-tallet preger veldig mye av amerikansk kultur med utspring i denne tida, og med dagens USA i mente blir denne filmen, i likhet med I Am Not Your Negro av Raoul Peck og tv-dokumentaren O.J.: Made in America, særdeles samtidsrelevant.

Denne helt nye dokumentaren om den dypt originale og ekstremt innflytelsesrike musikeren med et talent langt utenom det vanlige er et overskuddshorn av en dokumentarfilm. Den er laget av den meritterte dokumentarfilmskaperen John Scheinfeld (The US vs John Lennon og Who is Harry Nilsson), og alt fra familiemedlemmer og nære samarbeidspartnere til folk som Bill Clinton bidrar til å gjøre dette til et levende og inspirerende portrett av John Coltrane. Her er masse fantastiske arkivopptak og et stjernespekket utvalg av intervjuobjekter, som ser Coltranes musikk og karriere i lys av historiske, kulturelle og etniske strømninger i samtiden.

*Klokkeslettet for visningen tirsdag 12. september er ikke 100% bestemt og kan bli endret.

Fredag 22.
september
kl 17.30

Lørdag 23.
september
kl 22.00