Chihiro og heksene

Chihiro

Lør. 30. sept. kl 14.00 / Lør. 21. okt. kl 15.00

Sen to Chihiro no kamikakushi Japan 2001 Regi og manus Hayao Miyazaki Foto Atsushi Okui Musikk Joe Hisaishi 125 min DCP Norsk tale, utekstet Utleie Arthaus Aldersgrense 9 år

10 år gamle Chihiro skal flytte til en ny by sammen med foreldrene sine. På veien til det nye huset tar faren en snarvei – noe som får dramatiske konsekvenser. De kommer fram til noe som ser ut som en nedlagt fornøyelsespark, men det er faktisk et badehus for slitne ånder. Badehuset er kontrollert av den onde heksa Yubaba. Som straff for at foreldrene til Chihiro har tatt seg til rette på åndenes område og spist av maten deres, gjør Yubaba dem om til griser. Chihiro får hjelp av den mystiske gutten Haku, og får seg jobb i badehuset. Her møter hun rekke merkelige skapninger – noen gode og noen onde. Sammen med sine nye hjelpere tar hun opp kampen med Yubaba og prøver å redde seg selv og foreldrene sine.

Chihiro og heksene er en av de beste filmene til animasjonsmesteren Hayao Miyazaki. Chihiro og heksene har trollbundet publikum verden over, og vært en formidabel publikumssuksess både i hjemlandet Japan og i USA. Filmen vant som første animasjonsfilm Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin, og den mottok Oscar for beste animasjonsfilm i 2003. Vi er glade for å kunne vise filmen med norske stemmer, i en versjon som ble relansert på norske kinoer av Arthaus i 2015.

 

Lørdag 30. september
kl 14.00

Lørdag 21. oktober
kl 15.00