Cléo fra 5 til 7

Cleo

Tor 2. nov kl 18.00 / Søn 5. nov kl 15.00 / Fre 10. nov kl 20.30

Cléo de 5 á 7 Frankrike 1962 Regi og manus Agnès Varda Foto Paul Bonis, Alain Levent, Jean Rabier Musikk Michel Legrand Med Corinne Marchand, Antoine Bourseiller, Michel Legrand, Dominique Davray 90 min DCP Fransk tale, engelsk tekst Utleie Cinematekene Aldersgrense 18 år

Vi møter sangeren Cléo i Paris, og følger henne de to timene – fra 5 til 7 – det tar før hun får resultatet fra en legesjekk. Cléo tror hun har kreft og frykter at hun ikke har lenge igjen å leve. Vi ser henne gjøre forsøk på å synge noen av sangene sine, men hun kan ikke konsentrere seg. Vi følger en urolig Cléo gjennom Paris’ gater. Hun treffer en tilfeldig forbipasserende soldat som skal reise i krigen i Algerie neste dag, noe som får henne til å se ting i et nytt perspektiv.

Med Cléo fra 5 til 7 viser Agnès Varda til fulle at hun har den nye bølgens forfriskende energi i blodet. Filmen er nydelig fotografert i svart/hvitt, har en lekenhet i klipp og rytme, og en musikk av Michel Legrand som integreres perfekt i filmens handling. Agnès Varda har sammen med fotograf Jean Rabier, komponist Legrand og hovedrolleinnehaver Corinne Marchand, skapt en tett og troverdig atmosfære rundt en urolig sjels bekymringer omkring liv og død. Filmen fanger opp den rastløse stemningen i en samtid preget av både eksistensiell og politisk desperasjon. Dette var en tid da unge menn kunne bli sendt i krig til nabolandet Algerie med Sartre under armen.