Fortellinger om prinsesse Kaguya

Fortellinger om prinsess Kaguya

Lør 7. okt. kl 17.00

Kaguyahime no monogatari Japan 2013 Regi Isao Takahata Manus Isao Takahata, Riko Sakaguchi Foto Keisuke Nakamura Musikk Joe Hisaishi Med Aki Asakura, Kengo Kora, Takeo Chii, Nobuko Miyamoto 137 min DCP Japansk tale, norsk tekst Utleie Arthaus Aldersgrense 7 år

Fortellingen om Prinsesse Kagyua er en fortryllende animasjonsperle basert på et av Japans eldste eventyr. Som eventyr flest er historien engasjerende og enkel på overflaten, men har også en dypere moral. Likevel handler den først og fremst om en liten jente i søken etter sin egen identitet. Okina er en gammel bonde som en dag finner en bitteliten jente på størrelse med en finger inne i en lysende bambusstamme. Han tar jenta med hjem til kona Ouna. De bestemmer seg for å ta vare på og oppdra henne som en prinsesse. Med kjærligheten fra sine foreldre er hun plutselig blitt forvandlet til en nydelig ung kvinne.

Animasjonen er nydelig og særegen og gjør dette til en visuell fryd for store og små. Bildene er håndtegnet og håndmalte, og flyter som en elv av delikate, detaljerte akvareller. Kullskissene har ekspressiv energi, mens blekkstrekene bringer liv til glimrende sollys, blomstrende blomster og dansende snøflak. Studio Ghiblis «andre» mesteranimatør Isao Takahata viser her, som i Dagen i går, hvor særegen og annerledes hans stil er i forhold til Hayao Miyazakis.

 

Lørdag 7.
oktober
kl 17.00