Louder Than Bombs

Louder Than Bombs

Søn 17. sept kl 18.00

Louder Than Bombs Norge/Frankrike/Danmark 2015 Regi Joachim Trier Manus Eskil Vogt, Joachim Trier Foto Jakob Ihre Med Isabelle Huppert, Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg, Devin Druid 105 min DCP Engelsk tale, norsk tekst
Utleie SF Studios Aldersgrense 18 år

Med et slående billedspråk og innsiktsfulle karaktertegninger forteller Louder Than Bombs en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie. Tre år etter fotografen Isabelle Reed’s død i det som tilsynelatende var en bilulykke, må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn Conrad hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men istedenfor vender han seg mot ham. Jonah har sitt eget bilde av sin mor og er ikke villig til å gi det opp.

Louder Than Bombs deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes i 2015, som første norske film på 36 år. At Joachim Trier ble regissøren som tok dette steget var ikke uventet, i tillegg til et ubestridelig talent er han meget vel ansett av Cannes-ledelsen, og filmene hans – særlig Oslo, 31. august – har gjort det godt på kino i Frankrike. Dessuten kjenner nok franskmennene igjen sin egen filmkunst i Triers arbeid, og han og manuspartner Eskil Vogt har aldri lagt skjul på sin kjærlighet til fransk film.

Når dette er sagt er altså Louder Than Bombs, paradoksalt nok, Triers «amerikanske» film. Den ble innspilt i New York med Gabriel Byrne, Jesse Eisenberg og den unge debutanten Devin Druid i hovedrollene, sammen med Isabelle Huppert, bare for å beholde linken til det franske enda litt lenger. Hupperts framstilling av krigsfotografen Isabelle Reed går inn i en rekke imponerende skuespillerprestasjoner fra henne de siste årene; hun ble bl.a. Oscar-nominert og vant Gloden Globe for Elle (Paul Verhoeven 2016).

Visningen av Louder Than Bombs innledes av Anne Gjelsvik, professor i filmvitenskap ved NTNU, og den inngår i programmet Tre dager med Trier, et samarbeid mellom Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU og Cinemateket Trondheim.

 

Søndag 17. september kl 18.00