Taipei Story

Taipei Story

Tor 26. okt. kl 18.00 / Fre 3. nov kl 18.00 / Lør 4. nov kl 19.00

Qing mei zhu ma Taiwan 1985 Regi Edward Yang Manus T’ien-wen Chu, Hsiao-Hsien Hou, Edward Yang Foto Wei-Han Yang Musikk Edward Yang Med Chin Tsai, Hsiao-Hsien Hou, I-Chen Ko, Su-Yun Ko 110 min DCP Hokkien og mandarin tale, engelsk tekst Utleie Cinematekene Aldersgrense 18 år

Taipei Story av den taiwanske mesterregissøren Edward Yang er en utrolig stilfull, melankolsk og vakker film om en by i skvis mellom fortid og framtid, og om et par unge mennesker som sammen er på vei mot det etablerte voksenlivet, men som i urolige tider havner på ulik vei. Chin er en moderne og ambisiøs kvinne i eiendomsbransjen, mens Lung holder seg i familiens tekstilfirma etter en karriere som baseballspiller. Badet i åttitallets neonlys glir de fra hverandre, og for en av dem blir drømmen om Amerika knust av de urettferdige realitetene i the land of the free.

Edward Yang regidebuterte i 1983 med That Day, on the Beach, og Taipei Story var hans andre spillefilm. Sammen med Hsiao-Hsien Hou utgjorde han ryggraden i New Taiwan Cinema på 80-tallet, og Hou er sterkt tilstedeværende i Taipei Story som medmanusforfatter og hovedrolleinnehaver. Yang var en eksepsjonelt begavet filmskaper, noe de monumentale verkene A Brighter Summer Day (1991) og Yi-Yi (2000) beviser. Edward Yang døde dessverre bare 59 år gammel i 2007.

 

Torsdag 26.oktober
kl 18.00