Certain Women

Certain Women

Tors 2. feb. kl 21.00 / Tors. 9. feb. kl 18.15
Tirs. 14. feb. kl 21.00 / Tors. 16. feb. kl 21.00

Certain Women USA 2016 Regi og manus Kelly Reichardt Foto Christopher Blauvelt Med Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams, Lily Gladstone, Jared Harris, James Le Gros 107 min DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Cinematekene Aldersgrense 15 år

Certain Women forteller tre separate historier, basert på et knippe noveller av Montana-forfatteren Maile Meloy, som har til felles at de foregår på samme sted og omtrent samme tid. Vi følger fire kvinner med ulik livssituasjon. Skjellsettende, men samtidig ganske hverdagslige hendelser i deres liv fortelles udramatisk og usentimentalt. Dialogen er holdt til et minimum, taushet og mislykkede kommunikasjonsforsøk sier mye mer enn det som faktisk blir uttalt.  Intensiteten og spenningen ligger på et helt annet plan, i forståelsen og empatien regissør Kelly Reichardt klarer å skape hos sitt publikum.

Kelly Reichardt har laget en rekke filmer kjennetegnet av en lavmælt stil og alltid sterke skuespillerprestasjoner, det gjelder definitivt også Certain Women (samspillet mellom Kristen Stewart og nykommeren Lily Gladstone er alene verdt billetten). Hun har en høy stjerne hos kritikere og festivalpublikum, men filmene har ikke hatt kommersiell distribusjon i Norge. Cinematekene har tidligere vist både Wendy og Lucy (2008) og Night Moves (2013), og Certain Women – som kan være Reichardts aller beste film til nå – vises eksklusivt og nasjonalt på alle de norske cinematekene.

Cinematekene/Svein Inge Sæther