Paterson

PATERSON

Man. 30.01. kl 21.00

Paterson USA/Tyskland/Frankrike 2016 Regi og manus Jim Jarmusch Foto Frederick Elmes Musikk Jim Jarmusch, Carter Logan, Sqürl Med Adam Driver, Golshifteh Farahani, Rizvan Manji 118 min DCP Engelsk tale, norsk tekst Utleie Norsk Filmdistribusjon Aldersgrense 15 år

Paterson er bussjåfør i byen Paterson, New Jersey – de deler navn. Hver dag følger han en enkel rutine: Paterson kjører bussruten sin, i lunsjpausen skriver han poesi i en notatbok, han stopper i en bar og drikker én øl, så går han hjem til sin kone Laura.
Lauras verden derimot, er stadig skiftende og hun får daglig nye innfall og ideer.

Stille observerer filmen dagliglivets triumfer og nederlag, og dermed også hverdagens poesi i sine minste detaljer. Jim Jarmusch regisserer Adam Driver i hovedrollen som Paterson på en måte som har fått kritikerne til å ta fram de store superlativene, både for regissøren og skuespilleren. Etter den sterke Only Lovers Left Alive (2013) er Jarmusch tilbake med nok en kunstnerisk suksess, og det er en glede å by på førvisning på Cinemateket! Paterson har kinopremiere 10. februar.