RoboCop

Robocop

Ons. 26. april kl 20.45 / Tors. 27. april kl 18.30

RoboCop USA 1987 Regi Paul Verhoeven Manus Edward Neumeier, Michael Miner Foto Jost Vacano Musikk Basil Poledouris Med Peter Weller, Nancy Allen, Kurtwood Smith, Ronny Cox, Miguel Ferrer, Ray Wise 102 min DCP Engelsk tale, utekstet Aldersgrense 15 år Utlån Cinematekene

Velkommen til Detroit 2029. Byen har for lengst kollapset og kriminelle herjer som aldri før. Politiet har så klart blitt privatisert og selskapet Omni Consumer Products lanserer den halvt mekaniske politimannen RoboCop for å hanskes med problemene. RoboCop er skrudd sammen av restene av den avdøde politimannen Alex Murphy blandet med den mest avanserte robot-teknologien i Detroit. Resultatet blir en fryktløs, rettferdig og knallhard lovens vokter som rydder opp med våpen i hånd.

RoboCop ble en kjempesuksess da den kom i 1987, men med sine svært grafiske voldsskildringer fikk den store problemer med sensuren. Filmen ble klippet i småbiter i de fleste land, så også her i Norge. Men under sensuramnestiet på starten 2000-tallet fikk vi endelig sett den helt usensurerte versjonen av dette mesterverket. Og med tanke på den utviklingen Detroit har hatt de siste årene er kanskje ikke Verhoevens satiriske fremtidsskildring av et voldelig samfunn i kollaps så langt fra sannheten?

red