Sherlock Holmes-aften med Nils Nordberg

Mr. Holmes

Tors. 20. april kl 17.30
GRATIS INNGANG

NRKs store krimekspert, forfatter og radiodramatiker Nils Nordberg, holder foredrag på Cinemateket! Etter foredraget vises Mr. Holmes med Ian McKellen i tittelrollen. Arrangementet presenteres i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken.
Obs: Gratis inngang. Maks 2 billetter per person

Mr. Holmes USA/Storbritannia 2015 Regi Bill Condon Manus Mitch Cullin, Jeffrey Hatcher Foto
Tobias A. Schliessler Musikk Carter Burwell Med Ian McKellan, Laura Linney, Milo Parker, Hiroyuki Sanada 104 min Engelsk tale, norsk tekst Aldersgrense 15 år

En gammel, pensjonert Sherlock Holmes ser tilbake på livet sitt og er frustret over den ene saken han aldri klarte å løse. Men kanskje ligger løsningen allikevel langt der inne i mesterhjernen et sted. Se Ian McKellen i en kritikerrost rolleprestasjon.

I 1947 returnerer en aldrende Sherlock Holmes (Ian Mckellen) hjem fra en reise i Japan, der han har jaktet på en sjelden, helbredende plante. Nå ønsker han å bruke sine siste dager til å ta seg av sine bier, kun med selskap av sin husholderske og hennes unge sønn, Roger. Men den tidligere så briljante hjernen til Holmes begynner å svikte ham, og det blir stadig vanskeligere for ham å klare seg på egenhånd. Samtidig ligger svaret på et uoppklart mysterium begravd langt nede i underbevissheten hans. Den eneste saken han aldri klarte å løse, og den som tvang ham inn i pensjonisttilværelsen. Kan han finne svaret på gåten før det er for sent?