Sovende soldater

Sovende soldater

Man. 30.01. kl 18.30

Rak ti Khon Kaen Thailand 2015 Regi og manus Apichatpong Weerasethakul Foto Diego Garcia Med Jenjira Pongpas Widner, Banlop Lomnoi, Jarinpattra Rueangram 122 min DCP Thai og engelsk tale, norsk tekst Utleie Mer Filmdistribusjon Aldersgrense 15 år

Jenjira melder seg som frivillig på et midlertidig sykehus i en liten thailandsk by. Sykehuset tar i mot soldater som lider av en mystisk sovesykdom. Ingen vet hvorfor soldatene sover og ingen kan med sikkerhet si om de vil våkne igjen. På sykehuset møter hun Keng, som sier hun er et medium som kan hjelpe pårørende å kommunisere med de sovende soldatene. En ny verden begynner å åpne seg for Jenjira. Kanskje det er en sammenheng mellom soldatenes sykdom og en forhistorisk ruin som ligger under sykehuset? 

Apichatpong Weerasethakul er en av verdens mest særegne filmskapere. Med humor og varme skildrer han hverdagsliv som påvirkes av en skjult verden av ånder, minner og drømmer. Sovende soldater inviterer deg med på en nærmest meditativ reise, full av skjønnhet, mystikk og mange overraskende lag. Handlingen i Sovende soldater er lagt til regissørens hjemby Khon Kaen. Da Apichatpong besøkte byen igjen etter nesten 20 års fravær, var det som om han kunne se minnene av slik han husket byen oppå de nye bygningene. Dette, sammen med den politiske situasjonen i Thailand, var noe av inspirasjonen til Sovende soldater. Søvn og drømmer kan være en måte å unnslippe virkeligheten på, men de påvirkes også av uroen i samfunnet.

Mer Filmdistribusjon