AVLYST! Tråante 2017: Møte med Nils Gaup

Nils Gaup

Tirs. 07. feb. kl 20.00
ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST

Vi beklager at vårt planlagte møte med Nils Gaup på Cinemateket tirsdag 7. februar dessverre er avlyst. Nils Gaup har blitt forhindret fra å reise, grunnet uventede endringer i sin kalender, og han beklager at han ikke får mulighet til å være med oss. Visningene av Veiviseren kl 18.30 og Kautokeino-opprøret kl 21.15 går som planlagt.

____

Filmregissør Nils Gaup møter publikum under Tråante 2017, i samtale med Svein Inge Sæther, leder for Cinemateket Trondheim.  Det er gratis inngang!

Blant mange markante norske filmskapere som slo gjennom mot slutten av 1980-tallet er Nils Gaup uten tvil en av de aller største og mest suksessfulle, og han er sjelden vare i norsk film, som en regissør som har vært kontinuerlig aktiv i over tretti år sammenhengende. Fra Veiviseren i 1987 til Birkebeinerne i 2016, to av hans aller mest kjente filmer, har karrieren vært mangfoldig og uforutsigbar. Gaup har vært i Hollywood og laget film, og han har tatt med seg den internasjonale filmen til Norge. Han har vært innom flere ulike sjangere, men har alltid hatt en forkjærlighet for den spektakulære og gjerne – i norsk målestokk – hardtslående underholdningsfilmen.

I tillegg er Finnmarksnaturen og den samiske arven svært viktig for Gaup, og det kommer til syne i nøkkelfilmene Veiviseren og Kautokeino-opprøret. På Cinemateket under Tråante 2017 gir vi publikum et eksklusivt møte med Gaup der vi blir kjent med hele hans fantastiske karriere.