Nærkontakt av tredje grad

Nærkontakt av tredje grad

Close Encounters of the Third Kind USA 1977 Regi og manus Steven Spielberg Foto Vilmos Zsigmond Musikk John Williams Med Richard Dreyfuss, François Truffaut, Teri Garr, Lance Henriksen 138 min DCP Engelsk tale, utekstet Utleie Cinematekene Aldersgrense 12 år

Året var 1977. En ung Steven Spielberg hadde nettopp skremt en hel verden opp av vannet og inn i kinosalene med Haisommer. Produsenter sto i kø for å være førstemann til å sikre seg trollmannens ferdigheter til en ny, dollarinnbringende kassasuksess. De heldige ble Columbia Pictures, og filmen var Nærkontakt av tredje grad, en optimistisk fabel om hva som skjer når jorden får utenomjordisk besøk, og hvordan dette påvirker livet til en mengde ordinære mennesker. Ikke overraskende endte filmen opp med å sette standarden for UFO-historier som fulgte i dens kjølvann, og startskuddet for 80-tallets UFO-hysteri.

Ute på oppdrag etter en strømstans støter elektrikeren Roy Neary på en uforklarlig kraft. Denne kontakten blir begynnelsen på en besettelse. Hva er det han har opplevd? Og hvordan kan han få se det igjen? Filmen vises i en nyrestaurert 4K digitalkopi som presenterer fotograf Vilmos Zsigmonds fantastiske bilder og John Williams’ musikk på aller beste vis.

Onsdag 17.01 kl 20.30
Fredag 19.01 kl 17.00
Lørdag 20.01 kl 17.00